1
Kuva: Kirsi Järvenranta / Luke

EuroMaito päättyi huhtikuun 2019 lopussa. Hankkeen tulokset on paketoitu tulosraporttiin (http://jukuri.luke.fi/handle/10024/543953) ja kerätty nettisivuille (http://euromaito.savonia.fi/julkaisut). Muista myös eurooppalaisen EuroDairy-hankkeen tuottamat materiaalit (https://eurodairy.eu/), kun etsit tietoa maidontuotannon hyvistä käytänteistä.

Maaseudun kehitystyö jatkuu muissa projekteissa: seuraa Luke Maaningan, Savonian (Agrologiksi Savoniassa) ja ProAgrian viestintää esimerkiksi Facebookissa. Hankeporukka kiittää ja kumartaa!

Kiitos Nurmi euroiksi -tulosseminaariin osallistuneille!

9.4.2019 järjestetty Nurmi euroiksi - tutkittua tietoa nurmesta, naudasta ja taloudesta -tulosseminaari kokosi Savonian Iisalmen kampukselle suuren joukon aiheesta kiinnostuneita takatalvesta huolimatta. Kiitos osallistujille ajatuksia herättäneistä puheenvuoroista ja alustuksista! 

Esitysten tallenteet löytyvät euromaito.savonia.fi ja www.luke.fi/nurmetrahaksi -sivuilta, joten ei huolta, jos et paikalle ennättänyt. Kuvia seminaarista löydät Facebookista EuroMaito-hanke -sivuilta!

Tervetuloa Nurmet Rahaksi- ja EuroMaito-hankkeiden "Nurmi euroiksi - tutkittua tietoa nurmesta, naudasta ja taloudesta" tulosseminaariin 9.4.2019 Savonian Iisalmen kampukselle! Luvassa monipuolinen kattaus tutkimustietoa nurmenviljelyn ja maidontuotannon eri osa-alueilta ulottuen viljelyteknisistä yksityiskohdista ruokintaan, talouteen ja lypsykarjan hyvinvointiin saakka. Paneelikeskustelussa syvennytään nautakarjatalouden suuriin kysymyksiin: yhteiskunnalliseen hyväksyttävyyteen ja taloudellisen kannattavuuden parantamiseen.

Ohjelma ja esitelmien aiheet:

Klo 9.30 Aamukahvi

Klo 9.50 Avaussanat – Tiina Hyvärinen, ProAgria Pohjois-Savo, Sari Kajava ja Maarit Hyrkäs, Luke

Klo 10.00 Sessio 1
Nurmipalkokasvit, kolmas säilörehusato ja maissi lypsylehmien ruokinnassa – Auvo Sairanen, Luke
Maitotilan talouden benchmark-työkalut – Olli Niskanen, Luke
Resurssitehokkuus lypsykarjatiloilla – Sari Kajava, Luke
Lehmien hyvinvoinnin arvioinnit tilatasolla –Lilli Frondelius, Luke
EuroMaidon pilottitilallisen puheenvuoro –Arto Hämäläinen

Klo 11.40 Lounastauko (hankkeet tarjoavat lounaan sadalle ensimmäiseksi ennakkoon ilmoittautuneille)

Klo 12.40 Sessio 2
Nurmenviljelyyn perustuva nautakarjatalous – hyvis vai pahis? – Perttu Virkajärvi, Luke
Uusimpia tuloksia nurmien kaliumlannoitustutkimuksista – Maarit Hyrkäs, Luke
Nurmen sadontuottokyvyn ylläpito kannattaa – Arja Mustonen, Luke

Klo 14.00 Paneelikeskustelu

Jari Kauhanen (MTK Pohjois-Savo), Perttu Virkajärvi (Luke), Henna Mero (Maitoyrittäjät ry), Jyri-Pekka Lemettinen (Jokinotkon karjatila) ja Tuomo Savolainen (Hankkija). Keskustelun juontaa Kati Partanen Savonialta.

Klo 14.50 Päivän yhteenveto

Klo 15.00 Seminaari päättyy.

Seminaariin voi osallistua etäyhteyden kautta ja tallennetta on mahdollista katsoa myös jälkikäteen. Ilmottaudu mukaan alla olevasta linkistä 1.4.2019 mennessä https://www.webropolsurveys.com/S/C4FE973E7F124204.par

Huom! Muista tehdä ilmoittautuminen myös osallistuessasi etäyhteydellä kiitos.

 

Päivitys 3.4.: ilmoittautuminen on jo päättynyt, mutta olet tervetullut tilaisuuteen Savonialle Iisalmeen tai etäyhteydellä. Lounastilaukset on tehty ilmoittautumisten perusteella.

Etäyhteyslinkki (Zoom): https://savonia.zoom.us/j/347252876
Alussa ohjelma pyytää pientä asennusta, joka ei vaadi asennusoikeuksia. Valitse selaimesta riippuen Tallenna ja Suorita tai Run, Run. Kokeile tarvittaessa yhteyden muodostamista toisella selaimella.
Zoom-yhteyttä voit testata ma 8.4.2019 klo 16–17 tai ti 9.4.2019 klo 9.00–9.30, jolloin on saatavilla teknistä tukea!